Καλώς ήρθατε στην ιστολόγιο των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας .


XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!





Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Προσφορά Αγάπης "ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ"




Προσφορά Αγάπης στην Αφρικάνικη Ήπειρο...
Μια ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ουγκάντα της Αφρικής
από την Μ.Κ.Ο. ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ που έχει έδρα τη Ρόδο. (Πληροφορίες τηλ. 22410 60922 begin_of_the_skype_highlighting     22410 60922     end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting     22410 60922     end_of_the_skype_highlighting)

Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!

Perierga.gr - Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!
Ο Στυλιανός (Στέλιος) Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πάφο στις 4 Μαϊου 1910. Πάνω από έναν αιώνα πια. Φτωχόπαιδο ήταν και κάποια στιγμή ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Λεμεσό. Του άρεσε να τρέχει από πιτσιρίκι. Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει μέρος ως δρομέας με την ελληνική εθνική ομάδα στους ολυμπιακούς αγώνες του 1936!
Αγροτόπαιδο, με έρωτα για τον αθλητισμό και ταλέντο, από το 1934 τα μαζεύει και μετακομίζει στο Χαλάνδρι. Έπιασε δουλειά στην ΔΕΗ (τότε Ηλεκτρική Εταιρεία) και πήγαινε να μετράει τα ρολόγια στα σπίτια του κόσμου για να βγάλει το μεροκάματο.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Έλεν Κέλλερ


Σκέψεις της Έλεν Κέλλερ από το βιβλίο
 «Ή ανοιχτή πόρτα»


Η Έλεν Κέλερ γεννήθηκε στη δύση του 19ου αιώνα στον Αμερικανικό Νότο, το 1880. Όταν έγινε 19 μηνών, μια αιφνίδια ασθένεια της στέρησε για πάντα το φως και την ακοή της, αφήνοντάς την ένα «αγρίμι», που αδυνατούσε να κατανοήσει τον κόσμο γύρω της… Μέχρι που οι γονείς της προσέλαβαν μια ειδικά εκπαιδευμένη δασκάλα, ικανή να διδάξει στο 7χρονο πλέον παιδί τους, τρόπους και μεθόδους συνεννόησης και κατανόησης του γύρω κόσμου. Και έτσι στην ανθρωπότητα ανέτειλε η μεγάλη συγγραφέας, δασκάλα και αγωνίστρια Έλεν Κέλερ, που δαπάνησε τη μακρά ζωή της βοηθώντας συνανθρώπους της με παρόμοια προβλήματα να γνωρίσουν και αυτοί τον κόσμο!

"Καθώς περπατώ στο δωμάτιο μου με αβέβαια βήματα, το πνεύμα μου υψώνεται στον ουρανό μ' αέτινα φτερά και κοιτάζει μ' άπληστα μάτια έναν κόσμο αιωνίας ομορφιάς".

" Ο Ονήσιμος "




Εκπομπή ΑΝΤ1  "Με αγάπη" 
Αφιέρωμα στον Σύλλογο
Συμπαραστάσεως Κρατουμένων   " Ο Ονήσιμος"

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Άγιον Όρος - το Περιβόλι της Παναγίας

Ο Δρόμος της Ευτυχίας


Φώτη Κόντογλου

"Ο άνθρωπος είναι σε όλα αχόρταγος. Θέλει να απολαύσει πολλά, χωρίς να μπορεί να τα προφτάσει όλα. Και γι' αυτό βασανίζεται. Οποίος, όμως, φτάσει σε μια κατάσταση, πού να ευχαριστιέται με τα λίγα, και να μη θέλει πολλά έστω και κι αν μπορεί να τα αποκτήσει , εκείνος λοιπόν εiναι ευτυχισμένος. Οι άνθρωποί δεν βρίσκουν πουθενά ευτυχία, γιατί επιχειρούν να ζήσουν χωρίς τον εαυτό τους. Αλλά όποιος χάσει τον εαυτό του, έχει χάσει την ευτυχία. Ευτυχία δεν είναι το ζάλισμα, πού δίνουν οι πολυμέριμνες ηδονές και απολαύσεις, αλλά η ειρήνη της ψυχής και η σιωπηλή αγαλλίαση της καρδιάς. Γι' αυτό είπε ο Χριστός: «Ουκ έρχεται η βασιλεία του Θεού μετά παρατηρήσεως : ουδέ ερούσιν, ιδού ώδε, ή ιδού εκεί. Ιδού γαρ η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί». Ξέρω καλά, τι είναι η ζωή που ζούνε οι λεγόμενοι κοσμικοί άνθρωποι.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δοξολογία και Ευγνωμοσύνη



"Το κλειδί για την Βασιλεία των Ουρανών, είναι, η Αδιάλειπτη Δοξολογία και Ευγνωμοσύνη, προς τον Τριαδικό μας Θεό. Και στην Χαρά & στην Λύπη. Τότε η ζωή γίνεται Xαρμολύπη, και δεν μας ορίζει πια το Κακό."


Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Γιορτή Λήξης Κατωτέρου Κατηχητικού στο Όθος Καρπάθου

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του Κατηχητικού - και του Τμήματος Χειροτεχνίας  , που περιέλαμβανε  την έκθεση των έργων των παιδιών  και  ποιήματα με θέμα  το καλοκαίρι..

Χτες, στις 4 η ώρα το απόγευμα είχαν  φέρει τα  έργα τους τα παιδιά , και με την βοήθεια των υπευθύνων τα έστησαν  στα τραπέζια της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας .

 Έτσι,  μετά την σημερινή Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Όθος  Καρπάθου,   τα  κατηχητόπουλα  απείγγειλαν τα ποιήματα τους και στην συνέχεια έλαβαν από το χέρι του εφημερίου Αρχιμανδρίτη Μιλτιάδη Μίτσελ τα αναμνηστικά τους , μαζί με ένα  δώρο -  παζλ  που εικονίζει τον Χριστό με τους μαθητές του.
Στην συνέχεια   πλήθος  συγχωριανών , εισήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο , για να δουν και να  θαυμάσουν τις χειροτεχνίες των παιδιών. 

Στην έξοδο , τους περίμεναν γλυκά και αλμυρά εδέσματα , που έφτιαξαν οι μητέρες Αναστασία Πρωτόπαπα, Φωτεινή -Χρυσοβαλάντου Χ"μπύρου και Φωτεινή Οικονομίδου, τις οποίες και ευχαριστούμε!
Επίσης ευχαριστούμε την κα Καλιρρόη Χανιώτη για την προσφορά των σταντ , όπου τοποθετήθηκαν οι χειροτεχνίες των παιδιών.










Ο π. Μιλτιάδης Μίτσελ  στο Κυριακάτικο κήρυγμα  του
και  στον  λόγο του για την γιορτή λήξης του Κατηχητικού.



 Τα παιδιά ,  προσερχόμενα   στην Θεία Μετάληψη







Τα   παιδιά   απαγγέλουν  τα ποιήματα τους..

                                                      


.







Ο π.Μιλτιάδης επιδίδει τα αναμνηστικά και τα δώρα στα παιδιά 


Στο αίθουσα του ΠΚ  , οι συγχωριανοί θαυμάζουν   τα έργα των παιδιών










Αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της εκδήλωσης..
...Και  φωτογραφικές λεπτομέρειες  από τον χώρο της έκθεσης στην συνέχεια....

Διακοσμητικό -μόμπιλε  με τις φωτογραφίες των παιδιών
τις ώρες  της  Δημιουργίας  ..

" Η Γέννηση σου Χριστέ ο Θεός ημών , ανέτειλε τω  κόσμο το φως
το της γνώσεως.."

"Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον  και του απ'αιώνος
μυστηρίου η φανέρωσις.."

"Εγώ είμαι το Α και το Ω , αρχή και τέλος , λέγει ο Κύριος
ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος, ο Παντοκράτωρ "

" Σταυρέ του Χριστού σώσον ημάς τη δυνάμει σου" 

"Καλώς μας ήρθες Άνοιξη!" 


Ποίημα  :  "Η γιορτή της μάνας "

" Η Κυρά Σαρακοστή , που είναι έθιμο παλιό , οι γιαγιάδες μας  την φτιάχναν
με αλεύρι και νερό..." 

"Χριστός Ανέστη εκ νεκρών  θανάτω θάνατον πατήσας  και εν τοις
εν τοις  μνήμασι  ζωήν  χαρισάμενος " 

" Βρες την σελίδα του βιβλίου που επιθυμείς.." 

"Δες τι μπορείς να φτιάξεις με γλωσσοπίεστρα.."



"Ταξίδι ...σε ένα τσαλακωμένο  χαρτί.."

"Ψωμί -παιδεία -ελευθερία"

  "Αφήστε τα παιδιά να 'ρθουν κοντά μου.." 

Έτσι , λοιπόν , τέλειωσε   μια  ακόμη    χρονιά  , για το Τμήμα Χειροτεχνίας του Κατηχητικού μας  Σχολείου , με μοναδικές στιγμές συγκίνησης , χαράς , γέλιου και δημιουργίας υπό την σκέπη του Χριστού μας  !

Ευχόμαστε , κλείνοντας , να έχουμε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι και πρώτα ο Θεός να ξαναγυρίσουμε  και πάλι  στο  αγαπημένο μας  Κατηχητικό !

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  , ευχόμαστε και σε εσάς φίλοι  της σελίδας μας...
Με  το καλό ,να τα ξαναπούμε  το Φθινόπωρο  ..!