Καλώς ήρθατε στην ιστολόγιο των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας .


XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!





Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το κατηγορώ ενός παιδιού




 Θέλοντας να επικοινωνήσουμε και αυτή την εβδομάδα, έπεσε στα χέρια μας το παρακάτω κατηγορώ ενός παιδιού, οπότε θεωρήσαμε ότι ήταν ότι καλύτερο για μήνυμα της εβδομάδος. Ο Θεός να μας φωτίζει όλους τους γονείς για να κάνουμε αυτό που πρέπει για τα παιδιά μας!
Πατέρα και μητέρα,  πρώτα θέλω να σας ευχαριστήσω και ύστερα να σας κατηγορήσω, για ότι κάνατε για μένα.
Πώς να το πω; Μου δώσατε πολλά. Τα ρούχα, ποτέ δε μου έλειψαν. Εσείς φροντίσατε να μορφωθώ. Εσείς με στείλατε στο χοροδιδασκαλείο να μάθω μουσική. Εσείς στο κολυμβητήριο, εσείς στα σχολεία ξένων γλωσσών. Με θρέψατε σαν το θρεφτάρι, με στολίσετε και μ’ μάθατε να καμαρώνω σαν το παγώνι. Το γνωρίζω, ήμουν το είδωλό σας, η μεγάλη σας αδυναμία, ο θεός σας. Ποτέ δε μου αρνηθήκατε τίποτα. Ότι ζήτησα το πήρα. Και ότι ήθελα το έκανα. Ποτέ δεν θυμάμαι να μου είπατε ένα όχι. Ότι ώρα ήθελα έφευγα από το σπίτι. Και όσες φορές γύριζα στο σπίτι αργά το βράδυ, εσείς πάντα σιωπούσατε. Ποτέ δεν υψώσατε τη φωνή σας να διαμαρτυρηθείτε.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πώς να διαβάσετε ένα βιβλίο στο παιδί σας

Γράφει η Μαρινέλλα Τσουκαλά
(παθολόγος Λόγου-Φωνής-Ομιλίας)
από sxoleio98
Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαβάζει ένας γονιός στο παιδί του ένα βιβλίο;
Δείξτε ευχαρίστηση και ενθουσιασμό καθώς διαβάζετε. Ποτέ μην κάνετε το διάβασμα να φαίνεται βαρετό.

Βιβλιοπαρουσίαση : " Ο Εσκιμώος Άγιος της Αλάσκας "


Εκδόσεις : Άθως Παιδικά
Αύρας Οικονομάκου -Αλ. Χόπκινς


Στη μακρινή παγωμένη Αλάσκα και στα όμορφα Αλεούτια Νησιά της, πριν περίπου δύο αιώνες, γεννήθηκε ένα αγόρι, ο Εσκιμώος Κούγκακναγκ. Μεγάλωσε και έζησε όπως όλοι οι Εσκιμώοι, παλεύοντας για επιβίωση μέσα στον αφιλόξενο για τον άνθρωπο, Αρκτικό Κύκλο. Όμως ο Θεός μας είχε στο σχέδιό Του να τον αναδείξει Πρωτομάρτυρα και Νεομάρτυρα της Ορθοδοξίας στην Αμερικανική Ήπειρο! Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία του Αγίου Πέτρου του Αλεούτιου... του Εσκιμώου Αγίου! Το βιβλίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Χιονάνθρωπος

Νωρίτερα,  γύρω στις 6 η ώρα το απόγευμα, τα παιδιά προσήλθαν στο πνευματικό κέντρο , μετά το κατηχητικό, με την απορία έκδηλη στα μάτια τους, μιας και δεν γνώριζαν τι χειροτεχνία θα έκαναν με το cd που τους ζητήθηκε να φέρουν, εκτός των άλλων που κάθε φορά φέρνουν μαζί τους(ψαλίδι, μολύβι, κόλλα, γόμα, μαρκαδόρους).


Ακολούθως , απλώσαμε όλα τα υλικά για την κατασκευή αυτή πάνω στο τραπέζι, ζητώντας από τα παιδιά να φανταστούν τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με τον συνδυασμό αυτών των υλικών..
Σκέφτηκαν για λίγο, και από τα πρώτα λεπτά είχαν ήδη καταλάβει τι θα κατασκευάζαμε με αυτά!
"Έναν χιονάνθρωπο" !