Καλώς ήρθατε στην ιστολόγιο των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας .


XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!





Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εξομολόγηση



Η Ιερά Εξομολόγηση είναι το μυστήριο, στο οποίο ο Θεός δια του Πνευματικού συγχωρεί όλες τις μετά το βάπτισμα αμαρτίες εκείνων των Χριστιανών, οι οποίοι μετανοούν ειλικρινά και εξομολογούνται τις αμαρτίες τους στον ιερέα - εξομολόγο.

Το μυστήριο ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός μετά την Ανάσταση Του, όταν εμφανίστηκε στους μαθητές του και τους είπε: «Λάβετε Πνεύμα Άγιο, σε όποιους συγχωρέστε τις αμαρτίες, τους συγχωρούνται και από τον Θεό και σε όποιους τις κρατήσετε ασυγχώρητες, θα είναι για πάντα κρατημένες» (Ιωαν. κ' 22-23).

Και σε άλλη περίπτωση είχε πει ο Κύριος στους μαθητές του: «Σας διαβεβαιώνω ότι όσα δέσετε στη γη, θα είναι δεμένα και στον ουρανό και όσα λύσετε στη γη θα είναι λυμένα και στον ουρανό» (Ματθ. ιη' 18).

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ψυχωφελείς ιστορίες και παραβολές 2 - Κατάκριση


Η πρώτη πράξη της Λευκορωσικής ταινίας με τίτλο "Ψυχωφελείς ιστορίες και παραβολές 2"
 Η ιστορία αυτή έχει σαν θέμα της την "κατάκριση".
Μετάφραση: Ευγενία Τελιζένκο. Επεξεργασία: Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου
40 Εκκλησιών, Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ένα Πρωτότυπο παζλ






Σήμερα , συναντηθήκαμε για άλλη μια φορά μετά το Κατηχητικό , για μια νέα  δημιουργία..
Τα παιδιά  είχαν περιέργεια τι θα φτιάξουν..Τους βάλαμε μπροστά τους τα υλικά και τους ζητήσαμε  να  μαντέψουν τι θα μπορούσαμε να  δημιουργήσουμε με αυτά.. Τα υλικά ήταν ένα πακέτο γλωσσοπίεστρα , σελοτέιπ, λεπτοί μαρκαδόροι.  Η μαντεψιά τους όμως δεν ήταν η επιθυμητή...και έτσι περάσαμε  στην ανακοίνωση του τι θα φτιάχναμε τελικά.. Ένα παζλ !
Τα παιδιά στην συνέχεια , σύμφωνα με τις  οδηγίες μας ,  τοποθέτησαν στο τραπέζι  πέντε γλωσσοπίεστρα το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια έκοψαν  σελοτέιπ που κόλλησαν στις δυο άκρες
των ενωμένων γλωσσοπίεστρων , για να μην μετακινείται  έτσι η  κατασκευή.
Τέλος πήραν τους μαρκαδόρους και ζωγράφισαν ότι επιθυμούσαν στην ξύλινη επιφάνεια  που είχε πια δημιουργηθεί...Φωτογραφίες από τα παζλ τους μπορείτε να δείτε πιο πάνω.
Κι αφού τέλειωσαν  το αυτοσχέδιο παζλ τους, το ξαναέφτιαξαν και το έδωσαν σε άλλο παιδάκι για να το παίξει κι αυτό..Ευχαριστήθηκαν την δημιουργία αυτή  τα παιδιά , και επειδή ήταν σύντομη , είχαν χρόνο να παίξουν και με τα επιτραπέζια παιχνίδια  μας..







Αν νικηθείς..


Αν συμβεί να γίνει εναντίον σου επανάσταση του πλήθους των αισχρών λογισμών και υποχωρήσεις και νικηθείς, να γνωρίζεις ότι χωρίστηκες πρόσκαιρα από τη Θεία Χάρη. 
Να αγωνίζεσαι, λοιπόν, να μη μείνεις ποτέ με την αμέλειά σου μακρυά από τη Θεία Χάρη ούτε για μια στιγμή.

(Αγ.Ιωάννου του Καρπάθιου -Φιλοκαλία)