Καλώς ήρθατε στην ιστολόγιο των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας .


XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!





Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Χιονάνθρωπος

Νωρίτερα,  γύρω στις 6 η ώρα το απόγευμα, τα παιδιά προσήλθαν στο πνευματικό κέντρο , μετά το κατηχητικό, με την απορία έκδηλη στα μάτια τους, μιας και δεν γνώριζαν τι χειροτεχνία θα έκαναν με το cd που τους ζητήθηκε να φέρουν, εκτός των άλλων που κάθε φορά φέρνουν μαζί τους(ψαλίδι, μολύβι, κόλλα, γόμα, μαρκαδόρους).


Ακολούθως , απλώσαμε όλα τα υλικά για την κατασκευή αυτή πάνω στο τραπέζι, ζητώντας από τα παιδιά να φανταστούν τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με τον συνδυασμό αυτών των υλικών..
Σκέφτηκαν για λίγο, και από τα πρώτα λεπτά είχαν ήδη καταλάβει τι θα κατασκευάζαμε με αυτά!
"Έναν χιονάνθρωπο" !



Το τραπέζι γέμισε σε μια στιγμή με τα υλικά χειροτεχνίας, και τα παιδιά ξεκίνησαν το έργο τους!
Για να φτιάξουν το σώμα του χιονάνθρωπου πήραν μια μπάλα φελιζόλ με περίμετρο 18μισό και για το κεφάλι μια μπάλα με περίμετρο 13.


Με μια οδοντογλυφίδα διαπέρασαν το κεφάλι και το σώμα για να τα ενώσουν και στην συνέχεια πάλι με οδοντογλυφίδες έκαναν τα χέρια τους, κόλλησαν ματάκια , και με μαρκαδόρο σχεδιάσαν τη μύτη και το στόμα..


Με λωρίδες γκοφρέ χαρτιού διαφόρων χρωμάτων έφτιαξαν και κόλλησαν τα κασκόλ τους, και έφτιαξαν και κόλλησαν το καπέλο του χιονάνθρωπου τους με κανσόν χαρτί , σε χρώμα της αρεσκείας τους..
Αφού τελείωσαν με τον χιονάνθρωπο τους τον κόλλησαν στο δισκάκι από την ασημένια πλευρά και μετά κόλλησαν το βαμβάκι περιμετρικά πάνω στο δισκάκι.




1 σχόλιο:

Νίκη είπε...

Είναι πανέμορφοι, ο ένας καλύτερος απ'τον άλλο κι ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός σαν τα παιδιά.
Μπράβο τους!